Festival Seizoen 2022

2022, het jaar van mijn eerste festival seizoen. Oh en wat is het voorbijgevlogen en goed bevallen, zo goed dat ik al twee festivals op de planning heb staan voor 2023 haha. Een aantal van mijn vrienden gingen al langer naar festivals en dit jaar dacht ik, ik luister nu ook wat meer naar die muziek, laat ik het eens proberen. Ik heb mijzelf zeker in het diepe gegooid dit jaar en heb best wat leuke feestjes mee mogen maken. Benieuwd naar mijn mening en ervaringen, lees dan verder 🙂

Supersized Kingsday – April 2022

Het eerste festival wat ik heb meegepakt is Supersized Kingsday, aka de verjaardag van onze koning Willy vieren in stijl. Aangezien koningsdag op een woensdag viel dit jaar hadden 2 vrienden en Martijn & ik een hotelletje geboekt bij Eindhoven Airport. Supersized wordt gevierd op het terrein Aquabest, wat vlak bij Eindhoven ligt. In de ochtend eerst ontbeten, nja ik kreeg niet echt een hap door m’n keel omdat ik het toch allemaal een beetje spannend vond. Eenmaal bij het hotel aangekomen, even de sleutels gehosseld voor de inchecktijd en onze tassen maar even in de auto laten liggen. Daarna, in stijl aka een Tesla Taxi richting het festivalterrein.

Na alle checks en nog wat kilometers gelopen te hebben naar de ingang, waren we eindelijk binnen en begon de zoektocht naar onze andere vrienden die er al wat eerder waren. T enige wat ik op dat moment kon denken is, “dit is enorm groot, ik moet niemand kwijtraken” hahaha. Als ik daarop terug kijk vind ik het een beetje een schattige reactie, wel logisch maar ben er inmiddels aan gewend. De stages vond ik ook erg mooi aangekleed, dat verbaasde me ook wel maar nu ben ik van mening dat het een goede extra sfeer geeft aan het terrein.

Ik zou niet meer weten welke artiesten we allemaal live hebben gezien, maar wat ik niet meer zal vergeten is hoe intens ik heb genoten bij het live setje van Rebelion. Dit is toch wel een van m’n favoriete duo’s die deze stijl muziek produceren. De hele vriendengroep stond bij elkaar, en gewoon schreeuwend op t nummer “Bring It On”, zo hard dat mensen ons best raar aan begonnen te kijken, maar dat kon ons niet schelen.

Ik had me geen ander eerste festival willen wensen, na dit festival heb ik ook besloten dat dit een dure hobby gaat worden want pfoe wat zijn muntjes duur. Na het festival was het wel extreem druk op de weg en had de taxi moeite met ons vinden. Na het rennen over een afrit van de snelweg en veel brandnetels verder zijn we toch aangekomen bij de taxi die ons eerst op een compleet andere plek wilde droppen. Uiteindelijk is het Mo’tje toch gelukt en hebben we nog wat Turks voedsel naar binnen gewerkt en heerlijk geslapen. Met een voldaan gevoel wakker worden en weten dat je een nieuwe hobby hebt gevonden is de beste manier om wakker te worden. Ohja, dit festival viel zo in de smaak dat we letterlijk in de early bird sale, echt een paar weken na het festival, al kaartjes hebben gekocht voor 2023.

Intents Festival – Mei 2022

Het tweede festival, een gelukje omdat er vier kaatjes op TicketSwap stonden en het Kwartetje deze heeft aangeschaft. Kwartetje? Ja, ontmoet Nicole, Colin, Martijn & Myrthe aka twee stelletjes maar niemand weet wie bij wie hoort, wij zelfs soms ook niet haha. Okee niet helemaal, Colin & ik kijken altijd naar Nicole & Martijn die vechten met elkaar, goede show wel haha.

Met de partybus naar Oisterwijk, met één stop waar t natuurlijk kansloos is om naar de wc te gaan als meisje als er nog 10 andere bussen staan. Je kan dus wel raden hoe nodig ik naar t toilet moest toen we de straat in reden. 

De helden die Intents Festival hebben georganiseerd hadden dixies langs de weg geplaatst, tevens de enige weg waar net zo’n bus oppaste. En aangezien ik zo nodig moest plassen en een dixie zag, heb ik de chauffeur gevraagd om even de deur open te doen (stonden toch alleen maar stil op die weg) en je kon me niet blijer maken. Toen ik terug kwam bij de bus, besloot de chauffeur om iedereen eruit te zetten omdat we lopend sneller waren bij de ingang dan met de bus.

Na alle controles en het meesmokkelen van spuit-deo zijn we t terrein verder opgelopen en hebben we eerst maar iets gegeten, want een goed ontbijt had ik in ieder geval niet gegeten (ik zie hier een patroon). Er was een hele grote variatie aan eten, van de Surinaamse keuken tot burgers, frituur & pasta. Zelf heb ik een heerlijke pasta naar binnen gewerkt en ben daarna lekker gaan genieten van de muziek en de wijntjes. Ook verbleef één van onze andere vrienden op IntentsCity en had er dus al een dag op zitten, we hebben samen met hem gegeten en zijn daarna op pad gegaan.

Aangezien ik op dat moment nog best nieuw was in de wereld van outdoor festivals vond ik het terrein al best groot. Het festival bestond uit 10 podia, 400 artiesten & een volledig uitgewerkt thema qua podia. Alle podia waren dan ook supermooi aangekleed met decoraties en de lichten. Al snel kwamen we erachter dat het terrein vooral erg lang was, maar dat er in totaal maar drie plekken voor de wc waren die meestal niet echt in de buurt waren van de stage waar wij op dat moment stonden. Ik moet zeggen, dat ik dan ook hoop dat ze dat volgend jaar aanpassen als daar de mogelijkheid toe is. Ook stond er een reuzenrad en de booster op het terrein, waar we helaas niet in zijn geweest. We wilde wel in het reuzenrad, maar toen we daar aankwamen zei die man die daar werkte dat het ging sluiten alleen liet na ons nog allemaal mensen door. Zijn bewoon besodemieterd hahaha.

Als je dus met de partybus naar een festival gaat, ben je er dus al vanaf het begin en meestal duren de evenementen tot een uurtje of 23.00, best een lange sta – aangezien je bijna niet zit. We zijn ook iets eerder teruggegaan naar de bus en hebben dus niet de endshow gezien, zeer spijtig kwamen we achteraf achter. Maar t koelde ook ontzettend snel af en bij Nicole was een wijntje verkeerd gevallen en voelde zich dus niet helemaal denderend. Ohja, de weg naar huis was echt pure armoe. We moesten natuurlijk ook weer terig over die smalle weg maar de bus mag oas weg als iedereen erin zit. Of te wel, onze bus was al compleet maar geen enkele andere bus was compleet dus we konden nog niet gaan rijden. Je zou denken, ga achteruit, geen optie want je stond helemaal ingesloten. Gelukkig wel weer bij een dixie dus dat was dan t enige prettige aan de situatie. Na 1,5h later vertrokken te zijn, bij Colin thuis op een luchtbedje geslapen en de volgende dag nog heerlijk nagenoten en gekletst over het festival. Zeker ook voor herhaling vatbaar, maar qua vervoer nog even meer mogelijkheden onderzoeken haha.  

DEFQON. 1– Juni 2022

DEFON 1. stond al langer op het lijstje van een paar vrienden en met geluk hebben we nog vrijdag kaartjes kunnen bemachtigen. We gingen met een leuke groep en hebben er zelf een weekend festival van gemaakt door een huisje in de buurt te boeken. Dus, op de vrijdag in de auto met boterhammetjes waar ik precies ½ van heb gegeten (ehm patroon) met ene beetje haast die kant op gereden. Gelukkig was de receptie geweldig en konden we de sleutel al eerder ophalen en precies toen we klaar waren kwam de taxi aangereden en zijn we naar het terrein gereden. Ook hier was de weg weer een beetje kansloos en hebben we het laatste deel gelopen, maar onze taxi chauffeur was een held en zou ons ook op komen halen dus we hadden gelijk een andere plek voor ophalen afgesproken.

Na nog een halve marathon, beveiliging controles, waar Martijn heel raar werd aangekeken omdat mijn lipgloss nog in het tasje zat, verder waren we binnen en precies op tijd voor de weekend opener van Sefa. Poh, heerlijk gedraaid die man.

Maar omdat ik dus niet zo veel gegeten had en de witte wijn warm was viel t allemaal niet zo heel lekker en kreeg ik al snel buikpijn. Ook de klamheid en hitte van dei dag hiep niet mee. Aangezien iedereen t zo wam had en ik de fashion keuze had gemaakt van een lange zwarte skinny jeans & het zwarte intents shirt wat ik gekocht had, hebben we een deel van de merchandise winkel leeg gekocht. Iets wat ik dacht dat ik nooit zo doen, maar waar ik hemels van heb genoten in die klamheid was rondlopen in mijn defqon sport-bh die erg comfortabel is. Gelukkig boeit het daar niemand wat je aanhebt en lopen de meeste er ook nog gekker bij haha. 

Defqon vindt plaats in Biddinghuizen, naast walibi, dus t was weer een enorm groot terrein, maar er was genoeg ruimte voor iedereen en niemand stond heel dicht op elkaar. Ja alleen bij de endshow van die avond maar dat is logisch. Ik vond de vrijheid dan ook wel echt heerlijk op t festival en we hebben dan ook de nodige kilometers gelopen om van de ene naar de andere stage te lopen. Aangezien we op de vrijdag waren, kenden we niet per se alle artiesten maar dat kon de pret niet drukken.

Hierdoor hebben we ook gewoon nog heel lang met JurTerreur staan kletsen omdat hij & Martijn praktisch besties zijn en gewoon op elkaar springen als ze elkaar zien in t openbaar. Natuurlijk zijn de fanboys/fangirls foto’s met Jur gemaakt haha. Ik begon me gelukkig ook steeds beter te voelen en had aan het einde van de dag nergens meer last van. T was sowieso niet echt ziek ziek, maar meer vervelende zeurende buikau.

Supremacy – September 2022

Supremacy, het indoor festival wat bekend staat om de lichtshow dier erbij komt kijken. En oh, wat heeft het z’n naam waargemaakt. Het kwartetje ging voor de bougie experience en besloot VIP kaarten te kopen wat met de voordelen van eigen wc’s en een eigen bar kwam hehehe. Ik kan je vertellen, daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Niels ging ook mee, maar die had helaas geen VIP kaartje kunnen krijgen dus aan het begin stonden we voornamelijk gewoon op de vloer – wat ook wel het gezelligst is – maar toen hij wat bekenden tegenkwam hebben we wel veel op het VIP deck gestaan.

Met de taxi vanaf Spijkenisse naar de Brabanthallen met een geweldige taxi chauffeur, top vrouw! De rij voor de VIP daarentegen was veel langer dan de normale controles dus dat begon al goed. Ook is het mij hier niet gelukt om de sluit deo mee naar binnen te smokkelen en is deze helaas afgepakt, toch ga ik het bij het volgende festival weer proberen haha. Fun fact, ik hou van Stelz en ik had dus al op de plattegrond gezien dat CLUB Stelz er was, dus hier hebben we eerst even een kijkje genomen. Dat de vering van de bus nog heel is is een wonder haha. In de hal aangekomen even het VIP deck bezocht en de bijbehorende champagne gedronken. Toen weer naar de vloer om gewoon te genieten. Aan het begin was het nog best rustig dus stonden we eigenlijk vooraan. Een aantal Stelzjes en een halve pizza verder ging de tijd toch best snel en was het tijd voor een van m’n favoriete artiesten, RooleR.

Ik moest en zou hem zien op het VIP deck met de beste view aangezien t deck achterin de hal was. Ik heb gedurende zijn hele setje op de leuning van zo’n houden bankje gestaan zodat ik de perfecte view had! Ik keek zeg maar nog net niet z’n ziel in, zo goed kon ik hem vanaf die plek zien haha. Oh wat heb ik genoten, kreeg gewoon oprecht kippenvel bij zijn setje. Ik vind het zo mooi om te zien hoe ik binnen een jaar echt van de muziek ben gaan houden en het steeds beter ken, maar ik moet nog steeds soms rondjes draaien (if you know, you know) haha. Skip forward een aantal minuten, Rooler was klaar met z’n setje, dus wc break en weer terug naar het deck. Staat RooleR daar gewoon, aangezien het artiesten deck naast het VIP deck was en een hekje de scheiding was. Omdat Martijn een haviksoog heeft zag hij hem staan en zijn we er naartoe gerend om op de foto te gaan en even met hem te kletsen. Hij is één van de leukste Italiaanse die ik ooit heb ontmoet. Ja, big fangirl hiero!

Eerder gaf ik al aan dar Rebelion één van mijn favo duo’s is in de productie van deze muziek en natuurlijk waren zij ook aanwezig op dit festival. 

Met een Overdose setje, nou als je hier niet bekend mee bent, geniet van de video’s. Poh, je weet gewoon niet wat je meemaakt. Ook had ik weer geluk want ik stond vooraan op t VIP deck dus heb geweldige fotos en video’s kunnen maken van t setje.

Helaas, was mijn geluk hierna voorbij. Que de foto van mij met een ice pack bij de EHBO. Ja je leest het goed, ik heb een. Bezoekje gebracht aan de EHBO. Lang verhaal kort, even terug komen van de bar met een stelzje en achter Colin lopen op het moment van de beat drop. Een elleboog tegen mijn kaakje deed op dat moment niet zo veel pijn, maar na t setje van Rebelion begon ik het toch wat meer te voelen dus ben het toch maar even gaan koelen. Gelukkig geen blauwe plekken en ik hou nog steeds van je hoor Collie!

Supremacy had veel goede artiesten dus we waren er al vanaf het begin, gelukkig kon de taxi eerder komen dan we gepland hadden en konden we dus iets eerder naar huis. We hadden allemaal een voldaan gevoel en voor de migraine die Nicole ontwikkelde door de lampjes en mijn kaakje was t erg prettig dat ze eerder kon komen. Supremacy is zeker een evenement dat ik nog wel een keer wil bezoeken, maar ik denk niet volgend jaar al. Supremacy heeft zeker aan al m’n verwachtingen voldaan 😉

REBELLiON: One With The Tribe – November 2022

De kaartjes voor dit festival hadden we echt al 2 jaar, en vorig jaar was het al helemaal opgebouwd en hadden we vervoer al geregeld, maar toen kwam corona toch nog even om de hoek kijken. Dit jaar was het dan eindelijk zo ver! Nog een raw feestje & nog een overdose setje, maar daar vertel ik zo meer over. November, je zou denken dat het geen buitenfestival zou zijn. Nou helaas, of nja soort van. Het vond plaats in een tent midden in een weiland in Haaren. En oh wat hadden we geluk met het weer, not.. het was ziek koud buiten, als in max 1 graden celcius :). Gelukkig waren de tenten verhit en was het in de tent goed te doen, ik was uiteindelijk zelfs te warm gekleed haha.

Om mijn ontbijt patroon door te zetten, begon ik met volle moed aan twee broodjes ei. Dit is er één geworden, maar ik heb er nog maar een breaker aan toegevoegd om het iets beter te maken. Er zit dus progressie in, haha! Na een gezellige taxi rit met de groep en gedwongen te worden om op mensen hun BeReal te staan eindelijk aangekomen. Na het kopen van een kluisje in de kou, want deze stonden wel gewoon buiten, naar binnen om muntjes te kopen en een hamburger te eten. Er was niet per se heel veel keus voor eten, maar zat voor iedereen wel wat tussen. Er waren twee stages bij dit festival, maar ben eigenlijk de hele tijd alleen maar bij de main stage geweest omdat ik die artiesten leuker vond.

Zoals ik al beschreef nog een keer Rebelion presents overdose, en oh wat heb ik weer genoten! Eigenlijk van iedere set wel. Aangezien dit een wat kleiner festival was, is het kwartetje eigenlijk voor het eerst gesplitst geweest, aangezien we elkaar toch niet echt kwijt konden raken. Nicole en ik hebben toch ook een partij gebeukt bij D-Sturb, terwijl de andere twee naar de andere stage waren. Denk dat het er niet heel charmant uitzag, maar boeie, we zijn gewoon aan het genieten van ons leven. Voor het effect hebben Nicole en ik toch even een kijkje genomen bij de andere stage, maar zijn toen weer weggegaan haha. Helaas waren we wel te laat aanwezig om Malice te zien draaien, maar ik moet zeggen dat ik wel blij was met dat we er niet al te vroeg waren zoals bij Supremacy. Nu was het festival gewoon goed vol te houden en wilde ik niet per se eerder naar huis.

Als ik de organisatie een tip mag geven, graag m’n stelz gewoon in het blikje geven en niet in een bekertje

Wat een onzin is dat zeg, krijg ik nog minder ook. Maar ach, ik was al blij dat ze het hadden haha. Moet zeggen dat is ook het enige waar ik over kan klagen, verder was alles echt top geregeld. Ik loog, ik wil ook nog even klagen over de margarita pizza die ik heb gegeten, dat was echt één van de vieste pizza’s die ik ooit op heb. Dit komt waarschijnlijk ook omdat die al een tijdje onder de warmhoud lamp lag. Hij vulde wel, dus het doel van waarom ik hem haalde is wel vervuld. Zoals bij ieder festival, heb ik nog een bandje gehaald zodat deze in mijn vaasje kan, en ik had dit keer ook nog een muntje over die Martijn er de dag erna met wat geweld in

heeft gekregen. Zoals ik aan het begin al zei, het was kapot koud, dit was zeker te merken op de weg naar huis. We hadden op de terugweg dezelfde topvrouw als op de heen en terugweg van Supremacy. Ze zei zelfs dat ze onze groep zo leuk vindt dat ze zich graag aanmeld om de rit naar Spijkenisse te rijden. Je kan wel zeggen dat we zo goed als besties zijn met de taxi chaffeur haha. Nadat zij ons veilig op Metro Centrum had afgezet moesten we naar huis lopen. Het was zo koud, niet te doen. Sterker nog, Martijn & ik zijn ziek geworden van de warmteverschillen die we die dag mee hebben gemaakt.

Rebellion was een goed einde van mijn eerste festival seizoen! Evenals Supremacy is dit best een festival waar ik nog een keer naar toe zou willen, maar waarschijnlijk niet gelijk aankomend jaar. Ik ben wel heel erg benieuwd naar andere evenementen van dezelfde organisator, dus misschien zien we die volgend jaar wel terug op de planning!

Ik heb intens genoten van het festival seizoen en heb ik zeker een tweede persoonlijkheid ontwikkeld die deze hobby maar al te graag voorzet! Voor volgend jaar staan er ook alweer een aantal leuke feestjes op de planning, dus daar kan ik vast naar uitkijken! Zijn jullie ook fan van een goed festival of heb je liever een huisfeest? Laat het weten in de reacties! Supersized Kingsday, Intents Festival, DEFQON 1., Supremacy & REBELLiON: One With The Tribe, bedankt voor alle ervaringen en tot de volgende keer!

xx Myrthe