Stedentrip London

Ik krijg vaak de vraag of ik ooit in Nederland ben, nou lijkt dat misschien niet zo, maar ben toch voor meer dan 60% van het jaar in Nederland haha. Ik geniet gewoon van het leven en ga op zoveel mogelijk tripjes. Dit keer was het een 4-daagse stedentrip naar London. Deze trip staat al sinds het 1-jarige jubileum van mijn relatie op de planning, maar lang leve corrie. Zijn inmiddels bijna 2,5 jaar samen, maar hebben ons eerste jubileum toch nog even gevierd. Ben je benieuwd naar alle dingen die wij in London gedaan hebben, lees dan verder! 

Op 11 november was het zover, de trip naar London. We vlogen vanaf Rotterdam The Hague Airport, moet zeggen die korte rij was heerlijk. In october vloog ik nog vanaf Schiphol, echte armoe. Was een heerlijke vlucht waarin ik Martijn lekker heb ingemaakt met een potje pesten, de landing daarentegen was wat windering dus de ene kant van het vliegtuig stond eerder op de grond dan de andere kant. 

Na het landen, snel door de paspoort controle en met de DRL & underground naar het hotel. Wij verbleven in Nox Hyde Park, een prima hotel voor een stedentrip. Hier hebben we onze koffers achtergelaten en zijn we door Hyde Park gaan lopen. Vanaf daar door naar Holland Park & natuurlijk de Victoria Secret bij Oxford Circus.

Tijdens onze wandel tocht van de eerste dag kwamen we langs Street Burger by Gordon Ramsay, waar we uiteindelijk een heerlijke burger en uienringen hebben gegeten. Na het eten terug lopen door Hyde Park, maar die was dicht dus toch maar met het OV terug. De eerste dag hebben we niet al te laat gemaakt, zodat we niet al te moe waren voor de activiteiten op zaterdag.

Zaterdag begon met een activiteit die we in Nederland al gepland hadden, namelijk ontbijten bij Sky Garden. We wilden dit gebouw eerst gewoon bezoeken, alleen dat was al helemaal vol geboekt dus hebben we het maar op deze manier aangepakt. We hadden dus alleen niet helemaal goed naar maps gekeken, want alles was afgesloten door een parade, dus dat was wel erg prettig. We waren gelukkig nog op tijd, en na de beveiliging en de rit omhoog heerlijk ontbeten. Het was nog een beetje mistig, maar dat had wel wat.

Na het overheerlijke ontbijt en twee bakkies thee nog even rond lopen hebben we weer onze weg naar beneden gemaakt. Ohja, geloof het of niet, maar martijn heeft gewoon gewinkeld! Na al het geld uitgeven, zijn we weer gaan wandelen naar

The Tower Bridge. Dit is natuurlijk wel één van de stapels die je bezocht moet hebben als je naar London gaat. Ik was al een keer in London geweest, alleen toen zijn we niet The Tower Bridge in geweest, dus dat wilde ik deze keer graag doen. Deze activiteit hadden we ook al van te voren geboekt. Ik hou wel een beetje van de geschiedenis van zulke “monumenten” dus was eigenlijk wel blij dat de lift naar boven kapot was. We moesten dus super veel trappen oplopen, maar onderweg waren er allemaal feitjes en weetjes over de brug en hoe deze gebouwd is. Ik zou dit wel echt willen aanraden, want je kan behalve de brug ook de machine kamer bezoeken.

Na The Tower Bridge hebben we onze weg vervolgd richting Picadilly Circus en de M&M Store. Martijn & ik houden wel van het wat gezelligere en drukkere wat Picadilly Circus te bieden heeft. Martijn wilde graag naar de M&M Store dus zodoende, ik kreeg ook al diabetes toen ik binnen stapte. We hebben wel M&M M&M’s in het leven gebracht aangezien deze grap vaak gemaakt word en je jezelf op zo’n heerlijk chocolaatje kan zetten hahaha. Na al dit gewandel zijn we even terug gegaan naar het hotel om even op te frissen voordat we de avond activiteiten gingen doen.

In de avond zijn we naar Covent Garden gegaan omdat het daar al lekker kerstig zou zijn en ik een echt kerst persoon ben. We hebben hier heerlijk een flesje wijn gedronken en gegeten bij Palm Court Brasserie. Natuurlijk heb ik hier de fish & chips gegeten, want dat moet je natuurlijk wel gegeten hebben als je in London bent geweest.

Voordat we terug naar het hotel gingen, zijn we nog naar de kerstmarkt op Leicester Square gegaan waar we heerlijk hebben genoten van de churros als toetje. Weer een geslaagde dag!

Zondag, de laatste volle dag, begon met een simpel ontbijt bij de Starbucks die bij ons in de straat zat. Na het ontbijt snel de trip gemaakt naar Buckingham Palace om de wachtwissel bij te wonen. Weer hadden we niet goed gekeken of er feestdagen waren, dus weer was de straat afgesloten. Het was weer een feestdag, Sunday Remembrance Day. Hierdoor was er dus ook geen wachtwissel, nja hij was er wel maar eerder op de ochtend en niet zo’n grote ceremonie als normaal gesproken. Dus dat was erg jammer, maar een aardige agent verwees ons naar een andere wacht wissel. Alleen die bleek ook niet door te gaan want precies op het moment dat wij aankwamen begon er een optocht met veteranen. Hier hebben we nog een tijdje staan kijken voordat we verder gingen met onze geplande activiteiten.

We hebben geluncht met een broodje bratwurst op de kerstmarkt bij Trafalgar Square. Helaas was er geen curry-wurst maar dat eten we dan wel op de echte Duitse kerstmarkt. Na de lunch zijn we richting de Big Ben & London Eye gelopen. Later op de dag zouden we ook in de London Eye gaan, maar nu was het alleen even het bekijken van de culturele hoogstanden haha. We hebben ook nog even kort ergens rond de London Eye gezeten voordat we door zijn gelopen richting St Paul’s Cathedral. Hier hebben we ook nog even kort gezeten, het was nogal een stukje warmer dan gepland en Martijn had een autje aan z’n rug van het harde bed. Zijn met de dubbeldekker bus naar een tentje gegaan om even wat kleins te eten voordat we weer terug gingen om met de schemering de London Eye in te gaan. Het was wat mistig toen we op 135 meter hoogte waren, maar dat had ook wel weer wat. 

 

Na de London Eye nog even snel langs de Zara waar ik helaas niet ben geslaagd. Het was namelijk mijn idee om ons extra leuk & netjes aan te kleden voor een avondje uiteten, maar ik was vervolgens zelf m’n outfit vergeten 🙁

 

We hebben deze avond heerlijk gegeten bij het Angus Stakehouse. Ik had een heerlijk zalmpje en Martijn had een Ribeye als ik het mij goed herinner. Ook weer een heerlijke fles wijn op met z’n tweetjes, dit is oprecht één van de lekkerste wijnen die ik in m’n leven heb geconsumeerd haha.

Het restaurant zat op Oxford Circus wat op loopafstand van China Town zit, hier zijn we nog even doorheen gelopen voordat we weer naar de gezelligheid op Leicester Square zijn gelopen. Ook voor de gratis wc op de kerstmarkt haha. Op onze laatste avond hebben we nog een drankje gedaan bij een bar, waar we een heerlijke sex with the teapot hebben gedronken.

Maandag was de dag waarop we weer naar huis gingen, ook de dag waarop we eigenlijk niet echt iets gepland hadden. We hebben nog wat winkels bezocht, helaas niet geslaagd haha. Na het winkelen zijn we gewoon een beetje doelloos gaan rondlopen en kwamen we toevallig weer uit bij Buckingham Palace, waar we nog even kort hebben gekeken. Toen zijn we doorgelopen naar de plek waar de dag ervoor de optocht met veteranen was. Deze dag konden we wel over het pleintje lopen naar de Horse Guard waar we nog wat fototjes van de paarden hebben gemaakt haha. Dit kwam ook weer uit bij de kerstmarkt op Trafalgar Square, waar we nog een laatste churrosje hebben gegeten voordat we onze tocht naar het vliegveld begonnen.

Ik heb weer intens genoten van ons tripje! De reis naar huis verliep vlekkeloos en we werden zelfs nog opgehaald op het vliegveld. Wat een service! Thuis nog even uitgebreid geknuffeld met het poezenkind voordat we lekker het bedje indoken en het nagenieten kon beginnen 😉

Lonon is echt een stad die ik je wil aanraden, maar ik wil je wel de volgende tip meegeven, de pond is heel makkelijk uit te geven. Wij hebben namelijk iets meer geld uitgegeven dan we verwacht hadden omdat je dus te maken hebt met de wisselkoers. Ook houden ze bij de meeste restaurants een service fee van 12,5% aan aka een verplichte fooi. Dit kan best aantikken. Nja, dat is wel een tegenslag maar dat betekent niet dat ik niet heb genoten. Willen jullie ook een keer naar London, zo ja wat wil je dan graag zien/bezoeken? Laat het weten in de comments 🙂

xx Myrthe