Hapjes & Drankjes op Mallorca

Eén van de leukste dingen om te doen op vakantie vind ik toch echt lekker eten en drinken. Eten en drinken is een menselijke behoefte om in leven te blijven, maar je lichaam & geest even lekker verwennen met extra lekker eten op vakantie mag zeker. Nu moet ik toegeven, ik ben niet de makkelijkste met eten dus zo culinair ben ik nu ook weer niet. Benieuwd naar waar Martijn & ik hebben gegeten & drankjes hebben gedronken op Mallorca? Lees dan verder.

Donne Leone – Cala d’Or

Geen Nederlandse tent, maar wel een heerlijk stukkie vlees gegeten. Zelf had ik een burger & Martijn had spareribs die totaal niet pittig waren terwijl hij pittige saus had besteld haha. Je zit hier wel dicht op elkaar wat ik niet heel prettig vind, maar verder was alles top!

3.5/5

Restaurant The Pirate Cala d’Or – Cala d’Or

Een leuke Nederlandse tent met dan ook Nederlandse prijzen :(, maar wel erg aardig personeel en het eten was heerlijk. Hebben helaas wat lang moeten wachten op een simpele pizza & burger, maar ze draaiden Flemming dus ik ging er wel mee akkoord 😉

4/5

Mama Mia – Cala Agulla

Heerlijk Italiaans tentje, maar helaas houden ze van alles doorbakken. Ik had een tonijn steak, maar delen waren helaas niet te eten omdat het zo zwart was. Maar je kreeg wel een goed stuk vlees dus je had zeker waar voor je geld & het uitzicht was super mooi.

3/5

Fussio Lounge – Porto Cristo

Dit boho tentje is de hemel op aarde, als ik eraan terug denk loopt het water al weer in m’n mond. Super aardig personeel en heerlijk eten! Ze zaten eigenlijk vol toen we aankwamen, maar hebben 5min moeten wachten op een tafeltje en t was het helemaal waard 😉

4.5/5

Upstairs Mallorca – Cala d’Or

Dit was echt pure armoe. Martijn & ik houden wel van een lekker cocktail, maar dit was gewoon een sappie voor €9,00 per stuk. Het uitzicht was daarentegen wel mooi. Ook kon je alleen maar pinnen vanaf een bepaald bedrag. Zijn hier na één drankje ook weggegaan.

1/5

Lola Mallorca – Cala d’Or

Lu lu lu lu Lola, was super! Hartstikke geweldig personeel en er was een live zanger die super goed kon zingen. We hebben hier bijna de hele avond, na het eten, gezeten en hebben heerlijke cocktails gedronken. De rekening daar wil ik het alleen niet over hebben.

5/5

Restaurante Aquamarina – Cala d’Or

Supporting de local, tenminste dat denk ik. In de bediening liepen alleen maar Spaanse mensen, en ze maar met z’n tweeën. Toen we aankwamen was er nog helemaal niemand en nu we daar gegeten hebben we snappen we dat niet, heerlijk & spaanse prijzen.

4.5/5

Restaurante Gusto

Voor onze tapas avond dit heerlijke tentje uit gekozen, we hadden er ook al een keer geluncht dus wisten al dat het lekker was. Wel grote porties voor tapas dus zoveel verschillende dingen hebben we niet gegeten. De beste accessoire die ze hebben: Mr. Bean

4/5

Mojitos Cuban Cafe – Carrer de Formentor

Hier hebben we alleen geluncht toen we aan het touren waren met de motor scooter. Hebben allebei een club sandwich op en een cocktail. Dit was ook wel een lokaal tentje en dat was toch prettig voor de portemonnee haha. Ook was t uitzicht prachtig.

3/5

Bar Ca’n Charme – Llucmajor

Zo lokaal als dit ga je het niet krijgen, ze spraken nauwelijks Engels dus dat was een uitdaging. Uiteindelijk een goede sandwich en een fata lemon op. Je komt nog eens ergens met zo’n scooter. Super lieve mensen en helemaal in de war toen we ze fooi gaven. 

4.5/5

Restaurant Diferent – Cala d’Or

Eén woord, reserveren. Altijd liepen we langs deze tent en stond er een lange rij, en hing er een heerlijke geur. Martijn wilde hier graag eten voordat we naar huis gingen en wat heeft die t goed uitgekozen. Alleen hier waren de spareribs wel pittig hahaha.

5/5

Portofino – Cala d’Or

Uiteten in de haven vind ik altijd net wat leuker en romantischer, vooral met zonsondergang. Hier hebben we genoten van een drie-gangen menu en een heerlijke fles verdejo. Bedankt moeders voor het trakteren, we hebben genoten 🙂

5/5

Ik zou nog wel uren kunnen kletsen over alle tentjes waar we gegeten hebben. Alle tentjes waren heerlijk, intens genoten. Wat je wel veel zag is dat ieder restaurant letterlijk alles had, vlees, vis, pasta, pizza, tapas en nog veel meer. Dus ook voor de moeilijke eter (oepsie) is er altijd wel wat te eten. Voor nu hou ik het even hierbij, want ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet meer alle tentjes weet. Conclusie is, heerlijk gegeten, gedronken & genoten. Ik hoop dat je nu trek hebt na het lezen haha, als je zelf een keer gaat laat het dan vooral weten! Laat in de reacties jouw favo restaurant achter, ben altijd opzoek om de innelijke foodblogger in mij naar boven te halen 😉

xx Myrthe